2014. január 5., vasárnap

Vargabéles

1 csomag réteslap (8 lapos),
4 evőkanál cukor,
csipet só,
15 dkg cérna metélt,
30 dkg túró,
5 db tojás,
2+2 dl tejföl,
mazsola,
3+3 dkg margarin,

A tepsit kikenjük margarinnal, belefektetünk 4 rétes lapot, meglocsoljuk olvasztott margarinnal és 1 dl tejföllel.
Erre a következő tölteléket tesszük: az áttört túrót kikeverjük a 3 tojás sárgájával, beletesszük a 2 dl tejfölt, mazsolát, az olvasztott margarint, a cukrot. A cérna metéltet sós vízben kifőzzük, alaposan leöblítjük és lecsepegtetjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és a cérnametélttel együtt a túrós krémbe keverjük. Óvatosan dolgozzunk, hogy a hab ne törjön össze. A krémet a réteslapra kenjük és beborítjuk a tészta másik felével, tetejét lekenjük olvaszt margarinnal és 1 dl tejföllel. Szép pirosra sütjük és még melegen meghintjük porcukorral. Kockákra vágva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése